Chocolate Chip Cookie στο τηγάνι, του Chef Γιώργου Παπακώστα
Υλικά
Για τα Chocolate Chip Cookies:
225 gr. ARISTON, SOFT χωρίς λακτόζη ή ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
120 gr. λευκή ζάχαρη
220 gr. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού Baking Soda
1/2 κουταλάκι γλυκού Baking Powder
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο για παιδικό γάλα, τύπου NESQUICK
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τη σως καραμέλα:
1 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας γάλα
1/2 της κούπας βούτυρο
Εκτέλεση
O Γιώργος Παπακώστας είναι ένας εμπνευσμένος Chef και πολύ αγαπημένος του ARISTON και εμένα προσωπικά.
Είναι μια υπέροχη συνταγή, που έδειξε στην ΕΛΕΝΗ στην τελευταία εκπομπή της τηλεοπτικής σεζόν 2017–2018. Ωστόσο πιστεύουμε ότι είναι πιο κατάλληλη για το Φθινόπωρο, με τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας. Εύκολη!
Αναμιγνύουμε τα υλικά (το βούτυρο να είναι ήδη μαλακό) εκτός από το αλεύρι, τη σοκολάτα και το αυγό και τα χτυπάμε στο μίξερ. Όταν γίνει μία μάζα, προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν βάζουμε το αλεύρι και τη σοκολάτα. Εκτός από κουβερτούρα, μπορείτε να βάλετε ότι σοκολάτα έχετε στο σπίτι, συνδιάζοντας και διάφορους τύπους σοκολάτας.
Αλείφουμε το τηγάνι με ARISTON, SOFT χωρίς λακτόζη (θα το βρείτε στα ΑΒ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΣΥΝΚΑ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κρήτη) ή με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ψήνουμε για 20–30 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά και σερβίρουμε επικαλύπτοντας τα κομμάτια με σως καραμέλα.
Τη σως καραμέλα βουτύρου, τη φτιάχνουμε σε τηγάνι με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να μας δώσουν μια υπέροχη βελούδινη χρυσωπή καραμέλα.
Καλή βουτιά στην αμαρτία !!!