Cheesecake με επικάλυψη βατόμουρο και μύρτιλα
Υλικά
Για τη βάση μπισκότου:
400 gr. τριμμένα μπισκότα
140 gr. ARISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη, λιωμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την κρέμα:
500 gr. τυρί MASCARPONE AURICCHIO
300 gr. CREMA DI PROVOLONE AURICCHIO
350 gr. κρέμα γάλακτος
150 gr. ζάχαρη άχνη
10 gr. φύλλα ζελατίνης
3 κάψουλες βανίλιας
Για την επικάλυψη:
400 gr. κόκκινα μούρα
100 gr. μαύρα μύρτιλλα
200 gr. ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση
EΛΕΝΗ, εκπομπή στις 10/12/2019
Για τη βάση μπισκότου:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι τα τριμμένα μπισκότα, την κανέλα και το λιωμένο ARISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή τσέρκι και το πιέζουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί MASCARPONE AURICCHIO, την CREMA DI PROVOLONE AURICCHIO και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα 300 gr. από την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 50 gr. από την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε μέσα σε αυτήν τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης. Προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τη χλιαρή κρέμα με τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για την επικάλυψη:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κόκκινα μούρα μαζί με τη ζάχαρη και τα ξύλα κανέλας σε μέτρια φωτιά να βράσουν για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μαύρα μύρτιλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Κατόπιν αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και την απλώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake.