Carbonara, Original Recipe, Restaurant Dillà, Rome
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκος αυγού
30 gr. Παρμεζάνα τριμμένη
30 gr. Pecorino Romano AURICCHIO τριμμένο
λίγο λάδι
μπέικον
Εκτέλεση
Τη συνταγή αυτή τη γνωρίσαμε στο εστιατόριο Dillà στη Ρώμη. Είναι η αυθεντική συνταγή Carbonara!
Βάζουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τα τυριά και ενσωματώνουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας, πολύ λίγο λάδι, μέχρι να έχουμε μια κρέμα ρευστή. Στη συνέχεια, βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι, χωρίς τίποτε άλλο, προκειμένου να λιώσει και να φύγει όλο το λίπος. Αφαιρούμε όλο το λίπος και αν μείνει λίπος το αφαιρούμε με το μαχαίρι. Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν « al dente ». Βάζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και το μείγμα των αυγών με τα τυριά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι η κρέμα να σφίξει.
Έτοιμη και ασυναγώνιστη !