Burger Σολωμού
Υλικά
750 gr. σολωμός ψιλοκομμένος με μαχαίρι
1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
30 gr. ginger ψιλοκομμένο
30 ml ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κουταλιά Soy Sauce
40 gr. πάνκο
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το σκόρδο και το ginger για να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε και πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σουσάμι.
Πλάθουμε σε burgers και αφήνουμε να σφίξουν για μία ώρα στο ψυγείο.
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 3′-4′ από κάθε μεριά.