Μπριός Γεμιστά
Υλικά
Αλμυρή ζύμη:
400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χαρτάκι ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
100 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
Γέμιση:
Κόβουμε σε κομματάκια 1 φλιτζάνι Mozzarella ή κασέρι
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα ή Regato
3 φετάκια ζαμπόν
3 φετάκια μπέικον
Γλυκιά ζύμη:
400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χαρτάκι ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
100 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένο
3 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αρχίζουμε να λειτουργούμε το mixer και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, το αλάτι, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2–3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Κάνουμε μία μπάλα, την χαράζουμε με μαχαίρι και την αφήνουμε να φουσκώσει (30–45 λεπτά). Μετά την τσιμπάμε να ξεφουσκώσει.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης μεγαλύτερα από καρύδι, τα ανοίγουμε σε βουτυρωμένη επιφάνεια, βάζουμε μέσα τη γέμιση και κλείνουμε σαν πουγκί. Στο ταψί ή βουτυρώνουμε ή αλευρώνουμε ή στρώνουμε χαρτί bake (που δε χρειάζεται βούτυρο).
Αρχίζουμε από τη μέση. Βάζουμε το πρώτο brioche στη μέση και γύρω γύρω βάζουμε τα υπόλοιπα. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αραιωμένο αυγό (κρόκος, ασπράδι και 1 κουταλάκι νερό).
Αφήνουμε 20 λεπτά στο ταψί, προθερμαίνουμε το φούρνο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25–30 λεπτό.
Τα γλυκά brioche μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα.