Μπουρέκι Κρητικό
Υλικά
1 φύλλο χωριάτικο σπιτικό ή έτοιμο
600 gr. κολοκυθάκια
600 gr. πατάτες
300 gr. ανθότυρο
300 gr. φέτες
3–4 κουταλιές δυόσμο ή 1 κουταλιά ξηρό
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 γιαούρτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες. Σε ένα ταψί που το έχουμε περάσει με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στρώνουμε κάτω το φύλλο. Αν είναι έτοιμο και όχι σπιτικό, το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Αλευρώνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια. Τα στρώνουμε στον πάτο και από πάνω μία στρώση από ροδέλες πατάτας και αλατίζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε σε κομματάκια τη φέτα, το ανθότυρο και το δύοσμο. Ραντίζουμε με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις 2–3 φορές και τελειώνουμε με τυριά και ραντίζουμε με μια κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ την επιφάνεια.
Διάλυουμε το γιαούρτι με 1–2 κουταλιές νερό και το απλώνουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.