Καλοκαιρινή Σαλάτα Κινόα με Λαχανικά της Chef Ρένιας Σίμωση
Υλικά
2 φλ. Κινόα
2 φλ. νερό
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
3 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (3 φλ. περίπου)
3 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες ή μπαστουνάκια
5 κ.σ. ξύδι λευκό
½ φλ. κουκουνάρι ή ηλιόσπορο
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. ρόκα κομμένη
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
¼ φλ. φύλλα δυόσμου
¼ φλ. φύλλα βασιλικού
5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια)
Εκτέλεση
Παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ, της Ελένης Μενεγάκη στις 23/6/2016 στο κανάλι Alpha από την Chef Ρένια Σίμωση
Βάζετε την Κινόα σε μια κατσαρόλα με το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στη χαμηλή σκάλα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να ψηθεί για 10 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει σε ένα μεγάλο μπωλ. Βάλτε ρίγανη.
Σε τηγάνι βάζετε τα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με το κρεμμύδι. Μετά από 5 λεπτά μόλις αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτετε το κολοκύθι, το λευκό ξύδι και τη ζάχαρη και αφήνετε τα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια με το κολοκύθι, τα ρίχνουμε στην Κινόα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βάζουμε τα κουκουνάρια να καβουρντιστούν για 2–3 λεπτά στο τηγάνι που ετοιμάσατε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στην Κινόα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον μαϊντανό, τη ρόκα, το κρεμμυδάκι και τη ντομάτα.
Στο μπλεντεράκι βάζουμε το δυόσμο, το βασιλικό και το λεμόνι και κάνουμε μια σάλτσα την οποία θα ρίξουμε πάνω από την Καλοκαιρινή Σαλάτα Κινόα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.