Μπιφτέκια με πιπεριά και φέτα, από την αγαπημένη μας Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

μια κούπα μπαγιάτικο ψωμί 

1 ποτηράκι του κρασιού γάλα

150 gr. φέτα τριμμένη

1 πιπεριά σε μικρά κυβάκια

1 αυγό

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν σας αρέσει

αλατοπίπερο

ρίγανη

2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσοχή, το ψωμί καλύτερα να είναι μπαγιάτικο. Αφήνουμε στο ψυγείο για όσο περισσότερη ώρα μπορούμε. Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ζεσταμένο ή σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και τα γυρίζουμε να ψηθούν για ακόμα 15 λεπτά. 

Πως αποθηκεύουμε στην κατάψυξή μας το Μπαγιάτικο Ψωμί: 

Μουλιάζοντας το ψωμί χάνει πολλές από τις βιταμίνες του, μας λέει η Γιαγιά Μαίρη… Καθαρίζουμε το μπαγιάτικο ψωμί από την κόρα. Το κόβουμε σε κυβάκια. Το τρίβουμε στο μούλτι να γίνει ψιλό τρίμμα. Το βάζουμε σε μπωλάκια ή σακουλίτσες τροφίμων στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το αφήνουμε λιγάκι εκτός κατάψυξης. Μπορούμε να κάνουμε σκορδαλιά, πανάρισμα, να μπει σε μπιφτέκια και γενικά έχει πολλές χρήσεις! 

Καλή επιτυχία σε όλες σας παιδιά μου,
Με αγάπη, Γιαγιά  Μαίρη εν δράσει 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top