Βίδες ολικής άλεσης με μαντζουράνα στο φούρνο, της Εύας Παρακεντάκη
Υλικά
2 κ.σ. ARISTON, SO_SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια, χωρίς λακτόζη 220 G _30% λιγότερες θερμίδες
1 κ.σ. πολτό σκόρδου
2 κ.γ. ματζουράνα
170 gr. φρέσκο σπανάκι baby
250 gr. mascarpone AURICCHIO (θα το βρείτε στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ )
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πακέτο βίδες ολικής
2 ποτήρια φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
100 gr. AURICCHIO Pecorino Romano
Εκτέλεση
Αυτή είναι μία συνταγή χαμηλή θερμιδικά, από την κατηγορία συνταγών ΜΑΜΑ LOW, της Εύας Παρακεντάκη και παρουσιάστηκε στις 21/11/2017 στο κανάλι ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ. Να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στις Μαρίες, σε όλες τις Μαρίες …ειδικά στην πολυαγαπημένη μου Μαρια Σκλ …στη Μεγάλη Μαρία του Μεσαίου Καρλοβάσου και σε όλες τις Μαρίες του Μεσαίου!!!
Πάμε για την εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σπανάκι και στη συνέχεια το σκόρδο και τη μαντζουράνα στη συνέχεια το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού. Σωτάρουμε για 2 λεπτά αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα. Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε το Μascarpone AURICCHIO (θα το βρείτε στις ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ), το γάλα, το αυγό, το αλάτι. Παράλληλα βράζουμε τις βίδες που τις παίρνουμε όταν είναι έτοιμες μέσα από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα και τις προσθέτουμε στο μείγμα από το σπανάκι μας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα Pyrex τις βίδες με το σπανάκι και από πάνω το μείγμα του Mascarpone. Πασπαλίζουμε το Pecorino Romano AURICCHIO (θα το βρείτε στις ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ) και φουρνίζουμε για 15 λεπτά.
Προσοχή: το Pecorino Romano είναι Πρόβειο τυρί, το Ιταλικό με μόνο 440 θερμίδες (για γνώση σας η παρμεζάνα έχει 770 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια). Είναι ελαφρύ τυρί και εύπεπτο.