Bavaroise Φράουλα με Γιαούρτι

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

1 φλιτζάνι καυτό νερό

2 φύλλα ζελατίνα

3/4 φλιτζανιού παγωμένο νερό

3 κουταλιές Grand Marnier ή Cognac

7–8 φράουλες

3 κουταλιές ζάχαρη

350 gr. κρέμα γάλακτος

1 γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπωλ τη σκόνη ζελέ φράουλα, ρίχνουμε το καυτό νερό και τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε ήδη μουσκέψει σε κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε το παγωμένο νερό.

Παίρνουμε τη φόρμα, βάζουμε 2–3 κουταλιές από το μείγμα με το ζελέ και 2–3 φράουλες κομμένες και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε στο mix­er την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει και κρατάμε 2–3 κουταλιές για γαρνίρισμα. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε το γιαούρτι. Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε στο mix­er 5–6 φράουλες με το Cognac και το προσθέτουμε στο μπωλ με τη ζελατίνα. Αφού ανακατέψουμε καλά την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, προσθέτουμε το μείγμα με τη ζελατίνη και τις φράουλες και ανακατεύουμε στο mix­er. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μείγμα.

Σημειωτέον, πριν βάλουμε το ζελέ στη φόρμα, την έχουμε γεμίσει με κρύο νερό και την αδειάζουμε για να την έχουμε υγρή. Όταν πήξει το γλυκό αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα και γαρνίρουμε με σαντιγί και κομμάτια φράουλα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top