Au Gratin με Σπανάκι και Ψωμί του Toast
Υλικά
6–8 φέτες ψωμί toast
1 κιλό σπανάκι
½ ματσάκι άνηθο
5–6 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
250 gr. φέτα
250 gr. regato
4 αυγά
350 gr. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Zεματάμε το σπανάκι, το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε λίγο και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5–6 λεπτά.
Αλείφουμε καλά το pyrex με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αλείφουμε ελάχιστα και τις φέτες ψωμιού που τις έχουμε στρώσει στον πάτο.
Στρώνουμε το σπανάκι πάνω στις φέτες του toast. Τρίβουμε την φέτα και την πασπαλίζουμε από πάνω και μετά την τριμμένη γραβιέρα ή το regato. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε στους 190–200 βαθμούς περίπου ½ ώρα μέχρι να ροδίσει.