Αρνάκι Au Gratin με Αγγινάρες

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικών (φιογκάκι, κοφτά, κλπ)

3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

250 gr. bacon (ή ζαμπόν σε κύβους)

1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες

μία κονσέρβα κομμένα μανιτάρια ΚΥΚΝΟΣ

2 σκελίδες σκόρδο

300 gr. φρέσκο σπανάκι ή 200 gr. κατεψυγμένο

2 κουταλιές άνηθο

350 gr. κρέμα γάλακτος

τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ροδίζουμε το bacon στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 2–3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο και τον άνηθο και ανακατεύουμε 3–4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Παράλληλα έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα ανακατεύουμε όπως είναι καυτά με τη σάλτσα που μόλις κατεβάσαμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top