Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για την γέμιση

4 κ.σ. Ξυνομηζήθρα ή Κατίκι
3 κ.σ. Φέτα τριμμένη
20–30 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κ.σ. ARISTON REON, ΡΕΥΣΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
1 κ.σ. Κάπαρη
1 κ.γ. Ρίγανη ή Θυμάρι
1 κ.γ. Μέλι
2 κ.γ. Ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. Μπαλσαμικό ξύδι
Αλάτι — Πιπέρι

Για την βάση

4 μεγάλους Κρίθινους ντάκους τριμμένους
2 κ.σ. Καρύδι χοντροκομμένο
4 κ.σ. ARISTON, BOYTYΡΟ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ  (70–80γρ)
Αλάτι — Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τριμμένο ντάκο, το καρύδι, το ελαφρώς λιωμένο ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την φέτα με το κατίκι.

Απλώνουμε την βάση σε μια ταρτιέρα ή διαιρούμενη φόρμα, πιέζοντας ελαφρά από πάνω. Στρώνουμε τα τυριά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ARISTON, REON, ΡΕΥΣΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ  ΒΟΥΤΥΡΟΥ και απλώνουμε τα μισοκομμένα ντοματίνια με τη φλούδα προς τα κάτω.  Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο ή μπολάκι να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ARISTON, REON, ΡΕΥΣΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ  ΒΟΥΤΥΡΟΥ, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη το ξύδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύουμε το μίγμα για 3–4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού έχουν περάσει τα 30 λεπτά, βγάζουμε απ το ψυγείο την βάση της τάρτας και απλώνουμε τα ντοματίνια με τη φλούδα προς τα πάνω. Περιχύνουμε με το κρύο γλάσο και αφήνουμε για 15 λεπτά “να σταθεί”. 

Καλή Επιτυχία!!!

 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top