Σαλάτα με Φασολάκια, Πατάτες και Σάλτσα Μουστάρδας
Υλικά
400 gr. πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κονσέρβα τόνο
2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης
10 ελιές πράσινες με πιπεριά
2 βραστά αυγά
2–3 κουταλιές άνηθο
αντζούγιες προαιρετικά
Υλικά για τη σάλτσα:
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά μουστάρδα
4 κουταλιές ξύδι
1 κοφτή κουταλιά Corn Flour
1/2 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασολάκια και τις πατάτες χωριστά και κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε τις ελιές στη μέση, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Στραγγίζουμε τον τόνο από το χυμό του. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το αυγό, και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό και το Corn Flour και το αφήνουμε στη φωτιά να δέσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το βάζουμε στο mixer μαζί με την μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Το χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε πάλι λίγο. Περιχύνουμε τη σαλάτα και γαρνίρουμε με τα αυγά κομμένα σε τέταρτα και τις αντζούγιες προαιρετικά.