Σκορδαλιά
Υλικά
2 μέτριες πατάτες
4 φέτες μπαγιάτικο λευκό ψωμί
6 σκελίδες σκόρδο
60 ml λάδι επιλογής σας
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε την πατάτα είτε στην κατσαρόλα, είτε στον ατμό. Στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε. Βγάζουμε την κόρα από τις φέτες ψωμιού, το μουσκεύουμε για 2 λεπτά σε κρύο νερό, σουρώνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε στο blender την πατάτα, το ψωμί και το σκόρδο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα μας. Συνδυάζεται με Παντζάρια.