Σούπα με Σπαράγγια
Υλικά
400 gr. σπαράγγια
200 gr. αρακά
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Πετάμε το σκληρό μέρος και κρατάμε χωριστά τις κορυφές, ενώ ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Τις κορυφές τις μαγειρεύουμε στο ατμό και τις κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τον αρακά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10–15 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε με το μισό ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το κρεμμύδι και αμέσως μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, μαζί με το μαϊντανό αφού το σουρώσουμε με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Αμέσως μετά βάζουμε τη σούπα στο blender και πολτοποιούμε.
Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και επιπλέον καυτό νερό, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μία δύο βράσεις, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Με το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σωτάρουμε τις κορυφές των σπαραγγιών. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπωλ μοιράζουμε τις κορυφές των σπαραγγιών και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.