Κοτόσουπα
Υλικά
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλυτζάνι ρύζι
3 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το κοτόπουλο βγάζοντας την πέτσα του, βάζουμε στην κοιλιά του ένα κρεμμύδι. Το βράζουμε χωρίς αλάτι. Όταν μισοψηθεί του βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ρύζι για σούπα.
Για το αυγολέμονο βάζουμε τα ασπράδια στο mixer μέχρι να γίνουν αφρός, προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό από ένα λεμόνι. Μετά ρίχνουμε ζεστή τη σούπα σιγά-σιγά στο αυγολέμονο. Τοποθετούμε στη σουπιέρα και σερβίρουμε.