Μπορς Ρώσικο
Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας βοδινό με το κόκκαλό του
6 κρεμμύδια μέτρια
2–3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
4 καρότα
3–4 χούφτες λάχανο
3 πατάτες
5 παντζάρια
λίγη ντομάτα
λίγο σέλινο και μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ξύδι, νερό
Εκτέλεση
Θέτουμε το κρέας να βράσει με το κόκκαλο του στο νερό. Εν τω μεταξύ μέχρι να μισοβράσει το κρέας ετοιμάζουμε τα χορταρικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες, βράζουμε τα παντζάρια ολόκληρα σε ξεχωριστή κατσαρόλα και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους. Επίσης ψιλοκόβουμε το σέλινο και το μαϊντανό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε επάνω στην φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά και κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά καθώς και λίγη ντομάτα ( πολτό ή φρέσκια ), 2–3 κουταλιές της σούπας ξύδι, αλάτι, πιπέρι αρκετό. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν ή μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά και ρίχνουμε μέσα όλο το ζωμό από το κρέας. Κόβουμε το κρέας σε μικρά τεμάχια και το προσθέτουμε εάν είναι δυνατόν χωρίς τα κόκκαλα του. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν το κρέας και τα χόρτα εντελώς. Τα σερβίρουμε όλα σε μια σουπιέρα ή στραγγίζουμε το ζωμό πρώτα στη σουπιέρα και μετά προσθέτουμε ψωμάκια τηγανισμένα σε κύβους και το κρέας με τα χόρτα σε μια βαθιά πιατέλα.
(Σημειωτέον ότι τα παντζάρια θα ήταν καλύτερα να βράσουν από πριν χωριστά και να τα ρίξουμε βρασμένα γιατί αλλιώς θα κοκκινίσει το φαγητό μας. Επίσης πιπέρι μπορούμε να ρίξουμε λιγότερο αλλά έχετε στο νου σας ότι το κύριο χαρακτηριστικό της συνταγής αυτής είναι η πιπεράτη γεύση. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να αλλάξετε τη δοσολογία του κρέατος ή των λαχανικών όπως εσείς επιθυμείτε καθώς και να προσθέσετε μία κουταλιά γιαούρτι. Η παραπάνω δοσολογία είναι αυτή που προτείνεται για να αρέσει στο ευρύ κοινό.)