Πατάτες με Πράσα
Υλικά
1 Kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3–4 πράσα σε ροδέλες
80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 gr. Roquefort ή Blue Cheese
1 φλυτζάνι Regato ή κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
¾ φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
½ φλυτζάνι μπύρα
Εκτέλεση
Της Ελίνας Γεωργίου
Βράζουμε 5′ τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που βράζει. Σωτάρουμε στο βούτυρο τα πράσα σε χαμηλή φωτιά 10′ να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τη μπύρα και αφήνουμε 2′-3′ να εξατμιστεί πάνω στη φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 1′-2′. Ρίχνουμε σ’ένα μικρό Pyrex το μείγμα. Σκορπίζουμε ανάμεσα το Roquefort. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και περιχύνουμε. Ψήνουμε 30′ για στους 200ºC.