Quiche με Βάση Μανιταριών
Υλικά
Υλικά για τη βάση:
1 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
250 gr. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τριμμένα cream crackers
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζάνια τριμένο Regato
250 gr. κρέμα γάλακτος
3–4 αυγά
3–4 κουταλιές παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Σωτάρουμε με 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ τα μανιτάρια μέχρι να πιούν τα υγρά τους και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα cream crackers, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε την ταρτιέρα με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σαν βάση.
Σωτάρουμε στις άλλες δύο κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, που τα έχουμε ψιλοκόψει, μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε το Regato και το στρώνουμε πάνω από τη βάση.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα και την παρμεζάνα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη γέμιση.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς περίπου 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.