Τοματόσουπα Gazpacho
Υλικά
4–5 μέτριες τομάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 μεγάλο αγγούρι
1 κρεμμύδι
2–3 σκελίδες σκόρδο
200 ml χυμό τομάτας ΚΥΚΝΟΣ
500 ml κρύο νερό
ψίχα από 2 φέτες ψωμί
1–2 κουταλιές ξύδι
λίγο φρέσκο θυμάρι
χυμό από 1 λεμόνι
3–4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κάπαρη
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια και τις κόβουμε και αυτές σε κύβους. Καθαρίζουμε και κόβουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το ψωμί, το χυμό τομάτας, το θυμάρι, την κάπαρη και το ξύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Βάζουμε το μείγμα μας στο blender, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μπωλ, βάζουμε το λεμόνι και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται ακόμα λίγο αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπωλ. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αγγούρι ή θυμάρι.