Τηγανίτες

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

2 κουταλάκια Bak­ing Powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

μέλι ή ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το Bak­ing Pow­der και το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό με λίγο νέρο ώσπου η ζύμη μας να γίνει λεία και σφιχτή.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε κουπ-πατ.

Ψήνουμε τις τηγανίτες σε τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο ωσότου φουσκώσουν και ροδίσουν, ενώ τις γυρίζουμε συχνά.

Τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι ή πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top