Τηγανίτες
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια Baking Powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
μέλι ή ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το Baking Powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό με λίγο νέρο ώσπου η ζύμη μας να γίνει λεία και σφιχτή.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε κουπ-πατ.
Ψήνουμε τις τηγανίτες σε τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο ωσότου φουσκώσουν και ροδίσουν, ενώ τις γυρίζουμε συχνά.
Τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι ή πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.