800 γρ μοσχαρίσιο φιλέτο 1κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους 1κ.γ. ροζ πιπέρι σε κόκκους 1κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους 200 γρ ARISTON, REON Ρευστά φυτικά έλαια 1 μεσαίο κρεμμύδι μέτρια κομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 150 γρ κάστανα βρασμένα 2 κλωνάρια δενδρολίβανο 400 γρ μανιτάρια Champignon (σαμπινιόν) 100 ml ξηρό κόκκινο κρασί 50 ml κονιάκ ζωμό βοδινού από 1 κύβο (150ml) 150 ml κρέμα γάλακτος αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Παρουσιάστηκε στην εκπομπή Fay’s Time στις 21/12/2023 με την Φαίη Σκορδά και τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Σε μεγάλο τηγάνι και δυνατή φωτιά βάζουμε το ARISTON, REON. Βάζουμε τα φιλέτα μας για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από την μία πλευρά. Ρίχνουμε τους σπασμένα πιπέρια πάνω στα φιλέτα μας και αλατίζουμε.
Γυρνάμε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε περιμετρικά το κρεμμύδι με το σκόρδο, 2 κλωνάρια δενδρολίβανο, τα κάστανα και τα μανιτάρια.
Περιμένουμε να μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και «σβήνουμε» με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό και περιμένουμε λίγο να μειωθούν τα υγρά και στην συνέχεια την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα μας και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.