Κουλούρια Θεσσαλονίκης καταπληκτικά, του Chef Παναγιώτη Πορίση
Υλικά
380 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 gr αλεύρι σκληρό
20 gr ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι κοφτή
18 gr ξηρή μαγιά
Για την επικάλυψη
200 gr σουσάμι
νερό
80 gr ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Ανακατεύουμε στο mixer ώσπου να πετύχουμε μια ομοιόμορφη μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπασμένη με μεμβράνη.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια της ζυγαριάς, φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης 60 gr, τα ανοίγουμε σε πάγκο πλάθοντάς τα μακρόστενα και ενώνουμε τις άκρες.
Βουτάμε κάθε κουλούρι σε νερό και κατευθείαν μέσα στο μπωλ με το σουσάμι.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κουλούρια, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα βρέχουμε με λιωμένο ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά.
Είναι πραγματικά καταπληκτικά, ευχαριστούμε τον εξαιρετικό Chef Παναγιώτη Πορίση για τη δωρεά της συνταγής αυτής στην τράπεζα συνταγών www.aristonkichen.gr.