Μηλόπιτα

Υλικά

Για το φύλλο:

1 φλυτζάνι ακατέργαστες (rolled) νιφάδες βρώμης

10 λευκά αμύγδαλα

1 φλυτζάνι αλεύρι αναποφλοίωτου ρυζιού

1/4 του κουταλιού του γλυκού γκρίζο αραφινάριστο αλάτι Ατλαντικού

2 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2/3 του φλυτζανιού παγωμένο νερό

λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Για τη γέμιση: 

2 καθαρισμένα και κομμένα βιολογικά μήλα χωρίς το κέντρο τους

4 μεγάλα βιολογικά αυγά

1/2 φλυτζάνι νέκταρ βιολογικής αγάυης

1 γιαούρτι βιολογικό κατσικίσιο ή αγελαδινό

1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

1/4 του κουταλιού του γλυκού γκρίζο, αραφινάριστο αλάτι Ατλαντικού

Εκτέλεση

Per­ri­cone, 2006

Για το φύλλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350º F. Στο μπλέντερ αλέθουμε τις νιφάδες της βρώμης και τα αμύγδαλα μέχρι να αποκτήσουν την πυκνότητα του αλευριού. Σε ένα μπωλ τοποθετούμε το ρυζάλευρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και αναδεύουμε ενώ τέλος βάζουμε και το παγωμένο νερό και αναμιγνύουμε φροντίζοντας η ζύμη να είναι μαλακή. Πιέζουμε το μείγμα σε ταψί για πίτα που έχουμε βουτυρώσει με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Η πίεση γίνεται από το κέντρο προς τα έξω με υγρά ακροδάχτυλα για να διπλώσουν οι άκρες. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 350º F και αφήνουμε την κρούστα να κρυώσει πριν να προσθέσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 375º F. Απλώνουμε τα μήλα συμμετρικά στην κρούστα της πίτας. Στο μπλέντερ τοποθετούμε τα αυγά, το νέκταρ της αγαύης (που έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη), το γιαούρτι, το εκχύλισμα της βανίλιας, την κανέλλα και το αλάτι. Αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Το προσθέτουμε πάνω στα μήλα και ψήνουμε τη μηλόπιτα για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top