Λεμονοβούτυρο με μάραθο
Υλικά
125 gr. ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο χωρίς τον μίσχο του
το ξύσμα μικρού βιολογικού λεμονιού
πολύ λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Calphoglu, 2010
(125 gr.)
Το μάραθο ταιριάζει πολύ με το ψάρι και το συγκεκριμένο βούτυρο προσθέστε το σε μικρή ποσότητα πάνω στον ψημένο σολομό όταν είναι ζεστός για να λιώσει και να του δώσει την εξαιρετική γεύση του μάραθου και του λεμονιού. Έτσι αποφεύγετε κάποια λιπαρά που περιέχουν το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG).
Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε το ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το μάραθο, το ξύσμα του βιολογικού λεμονιού και το αλεσμένο πιπέρι και το χτυπούμε στο μπλέντερ έως ότου το βούτυρο να γίνει ομοιόμορφα διάστικτο πράσινο. Μπορούμε να σχηματίσουμε κυλίνδρους που διατηρούνται σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Ορισμένοι το προσθέτουν στα μαγειρεμένα πουλερικά.