Mπαράκια με βερίκοκα και βραζιλιάνικα αμύγδαλα
Υλικά
150 gr. ξηρά βερίκοκα βιολογικά σκουρόχρωμα
150 gr. Βραζιλιάνικα αμύγδαλα βιολογικά
50 gr. τσιπς σκούρας σοκολάτας (υγείας)
50 gr. νιφάδες ακατέργαστης βρώμης βιολογικής
50 gr. νιφάδες κριθαριού βιολογικού
30 gr. διογκωμένοι κόκκοι ρυζιού βιολογικού
3 κουταλιές της σούπας βύνη ρυζιού βιολογικού
5 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Rayman et al., 2009 (συνταγή για σελήνιο)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C / gas 4. Κόβουμε τα ξερά βερίκοκα και τα Βραζιλιάνικα αμύγδαλα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια. Τοποθετούμε όλα τα ξερά υλικά σε ένα μπωλ και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε τη βύνη του ρυζιού και τον χυμό του πορτοκαλιού και αναμιγνύουμε έως ότου το μείγμα γίνει ομοιόμορφο.
Τοποθετούμε το ειδικό (μη τοξικό) λαδόχαρτο σε μια φόρμα 20 cm X 30 cm. Και μεταφέρουμε το μείγμα σ’ αυτή με το κουτάλι. Λειαίνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος του κουταλιού ούτως ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφα σφικτό.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20′. Ελέγχουμε μετά από 15′ για να μη μας καεί. Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για δύο ώρες και την αφήνουμε στο ψυγείο τη νύχτα. Το πρωί το κόβουμε σε 14 μπαράκια και το συντηρούμε στο ψυγείο. (Κάθε μπαράκι έχει 162 θερμίδες, 9,0 γρ. λίπους και 2,4 γρ. κορεσμένο λίπος).