Χάμπουργκερ γαλοπούλας
Υλικά
680 gr. κιμάς γαλοπούλας
1 αυγό βιολογικό
3 κουταλιές της σούπας Tamari Sauce
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαντζουράνα ή βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμμένο κρεμμύδι
5 στρογγυλές φέτες ντομάτας
5 φύλλα μαρουλιού
5 φέτες αγγουράκι τουρσί
Εκτέλεση
Heller et al, 1991
(5 μερίδες)
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Αναμιγνύουμε τον κιμά γαλοπούλας, το αυγό, την Tamari Sauce, τη μαντζουράνα και το αποξηραμένο κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπωλ. Σχηματίζουμε πέντε χάμπουργκερ τα οποία ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά. Τα γυρίζουμε όταν συμπληρωθούν 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο μεριές. Τα σερβίρουμε ζεστά πάνω σε ένα φύλλο μαρουλιού με μια φέτα αγγουράκι τουρσί στο πλάι, ενώ από πάνω τους βάζουμε μια στρογγυλή φέτα ντομάτας.