Κρέπες με μπλε μύρτιλλα (blueberries)

Υλικά

2 φλυτζάνια φρέσκο ή κατεψυγμένο μπλέ μύρτιλλο

1 φλυτζάνι τυρί cot­tage με μειωμένα λιπαρά 2–4%

1 φλυτζάνι γιαούρτι βιολογικό αγελαδινό 0%

1 φλυτζάνι αλεύρι σιταριού ολικής ή ημιολικής άλεσης βιολογικό

1/4 φλυτζανιού ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ακατέργαστη βιολογική

3 αυγά βιολογικά

χυμός ενός μικρού λεμονιού

1/2 κουταλάκι σόδα ζαχαροπλαστικής -(διττανθρακικό νάτριο )

1 πρέζα αλάτι θαλάσσης, γκρίζο αραφινάριστο

1/2 φλυτζάνι νερό

λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους συνδυάζουμε τα blue­ber­ries, το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε τα υλικά σε χαμηλά φωτιά για 10 λεπτά, αναδεύοντας συχνά ως ότου τα blue­ber­ries αρχίσουν να σπάνε και να γίνονται κομπόστα.

Κτυπάμε στο blender το τυρί cot­tage, το γιαούρτι, τα αυγά και το χυμό του λεμονιού, ενώ χωριστά αναμιγνύουμε τη σόδα, το αλεύρι ολικής ή ημιολικής και το αλάτι. Προσθέ­τουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και αναδεύουμε μέ­χρι να αναμιχθούν καλά.

Θερμαίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό νέας γενιάς (χωρίς PTFE και PFOA ) και το αλείφουμε με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Προσθέτουμε το μείγμα σε μεγάλες κουταλιέ­ς ‚που ισοδυναμούν με το 1/4 του φλυτζανιού. Όταν η επάνω πλευρά κάνει φυσαλίδες, δηλαδή σε περίπου 4 λεπτά, γυρίζουμε τις κρέπες και τις μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν. 

Τις σερβίρουμε με τη ζεστή κομπόστα μπλε­ μύρτιλλου που έ­χουμε ήδη φτιάξει.

Μία μερίδα περιέχει 310 θερμίδες, 8 g λίπους (από τα οποία 3,5 κορεσμέ­νο λίπος ) 500 mg νάτριο, 47 g υδατάνθρακες, 20 g πρωτεΐνης και 6 g ινών. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top