Κέϊκ βρώμης με μπανάνα (χωρίς ζάχαρη και μαγιά)
Υλικά
2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι βρώμης
1/4 του κουταλιού του γλυκού ανεπεξέργαστο γκρίζο αλάτι θαλάσσης
2 κουταλιές της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κουταλάκια του γλυκού Baking Powder χωρίς φωσφορικά
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού πουρέ μπανάνας
2 αυγά βιολογικά ελεύθερης βοσκής
3 κουταλιές της σούπας κρύο μεταλλικό/φιλτραρισμένο νερό
Εκτέλεση
Crook, 1986
Αναμιγνύουμε το αλεύρι βρώμης, το αλάτι και το Baking Powder. Κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σ΄ αυτά το νερό, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τον πουρέ της μπανάνας. Τα αναμιγνύουμε με τα ξηρά υλικά. Ψήνουμε το μείγμα στο φούρνο στους 180° C (350° F) για 25 έως 30 λεπτά. Η φόρμα ψησίματος να είναι 20 cm X 20 cm. Το κέικ κόβεται σε 9 φέτες.