Σαλάτα με Μαυρομάτικα Φασόλια και Καλαμπόκι
Υλικά
1 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
75 gr. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
90 gr. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
220 gr. μαυρομάτικα φασόλια κονσέρβα, στραγγισμένα ή φρέσκα βρασμένα
185 gr. φρέσκοι ή κονσέρβα κόκκοι καλαμποκιού
1 κουταλάκι σκόνη chilli
2 κουταλιές χυμό γλυκολέμονου
προαιρετικά φύλλα από μαρούλι για το σερβίρισμα
5 gr. φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι η πιπεριά να βγάλει τα υγρά της για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τη σκόνη chilli. Μαγειρεύουμε μέχρι το καλαμπόκι και τα φασόλια να ζεσταθούν, για περίπου 3 λεπτά. Τα φασόλια και το καλαμπόκι πρέπει να γίνουν λίγο τραγανά.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό γλυκολέμονου. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε ένα πιάτο με φύλλα μαρουλιού αν θέλουμε, και τοποθετούμε πάνω τη σαλάτα μας. Αλλιώς μπορούμε να τη βάλουμε σε ένα μεγάλο μπωλ σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε.