Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα, θυμάρι και ρίγανη
Υλικά
1 φρέσκια ώριμη ντομάτα
1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια ΚΥΚΝΟΣ
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για τη σάλτσα
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για τα σπαγγέτι
Εκτέλεση
της Άννας-Μαρίας Καμηλάρη, 11/5/2010 Για 2 άτομα
Αυτή η πολύ εύκολη συνταγή, γίνεται σε λίγα λεπτά και είναι υπέροχη, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και παρότι τα μακαρόνια είναι καλύτερα να τα τρώμε το μεσημέρι, αν την φάτε το βράδυ θα κάνετε όμορφο ύπνο. Στον τρίφτη περνάμε μία ώριμη μεγάλη ντομάτα και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε μία κονσέρβα τοματάκια ΚΥΚΝΟΣ ψιλοκομμένα (προτιμούμε τις χάρτινες συσκευασίες) και προσθέτουμε 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 15 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος βάζουμε 1/2 κουταλάκι θυμάρι και 1/2 κουταλάκι ρίγανη τα οποία τρίβουμε ελαφρά με το χέρι μας πριν ρίξουμε στη σάλτσα μας.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας al dente σε αλατισμένο νερό με 1/2 κουταλάκι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ή λίγο ελαιόλαδο και έχουμε ψιλοκόψει φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα. Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο φωλιές τα μακαρόνια — να μη ξεχειλίζει το πιάτο, από πάνω μία γεμάτη κουταλιά σάλτσα και τέλος ρίχνουμε όσο πιάσει το χέρι μας φρέσκο μαϊντανό. Συνδυάζεται τέλεια με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα REGGIANO και κόκκινο το χειμώνα ή λευκό κρασί το καλοκαίρι.
Προτείνουμε κόκκινο 2 ΕΛΙΕΣ — ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ και άσπρο GOLDEN SAMENA.