Ντάκος Κρητικός
Υλικά
2 μεγάλες κρητικές κριθαροκουλούρες
2 μέτριες ώριμες τομάτες
50 gr. φέτα
αλάτι, ελάχιστο πιπέρι και ρίγανη
ελαιόλαδο
κάπαρη
Εκτέλεση
Βρέχουμε τα παξιμάδια προσέχοντας να μην μαλακώσουν πολύ. Περνάμε τις τομάτες στον τρίφτη και κρατάμε όλο το χυμό τους. Τοποθετούμε τα βρεγμένα παξιμάδια στην πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τις τομάτες με το χυμό τους, αλατίζουμε και από πάνω θρυμματίζουμε τη φέτα. Περιχύνουμε πάλι με ελαιόλαδο, τρίβουμε τη ρίγανη και βάζουμε ελάχιστο πιπέρι και κάπαρη.