Τηγανιτό Χοιρινό με Μαύρα Δαμάσκηνα
Υλικά
1 κουταλάκι Hoisin Sauce (Peking Sauce)
1 κουταλιά χυμό lime
2 κουταλάκια Corn Flour
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
375 gr. ψαρονέφρι κομμένο σε διαγώνιες φέτες 1 εκ.
125 ml χυμό μήλου
1/4 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο ginger
1 μικρή πιπεριά jalapeno, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένη σε λωρίδες
2 μεγάλα μαύρα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε σφήνες
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε τη Hoisin Sauce, το χυμό lime και το Corn Flour. Ανακατεύουμε και βάζουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε καλά τις φέτες χοιρινού, γυρίζοντας μια φορά για 6–8 λεπτά περίπου. Βάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο.
Στο τηγάνι βάζουμε το χυμό μήλου, το ginger και την πιπεριά jalapeno και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, αποξύνοντας τα κομματάκια χοιρινού που έχουν μείνει. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το 1/3 του ζωμού, περίπου 3 λεπτά. Βάζουμε τα δαμάσκηνα και το μείγμα που έχουμε βάλει στην άκρη. Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας, σκεπάζοντας το κρέας με αυτή για περίπου 3 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας σε μία ζεσταμένη πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.