Σουτζουκάκια υπέροχα με αφράτο ρύζι της Chef Ρένιας Σίμωση
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
5 φέτες ψωμί ξερό (100 gr. περίπου)-τις μουλιάζουμε σε κρασί και νερό, 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο 1/2 ποτήρι νερό
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 κ.γ. κύμινο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένο (150γρ. περίπου)
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα: ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Για τη σάλτσα ντομάτας:
6 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες (1,5 κιλό περίπου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 κ.γ. κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
Για το ρύζι:
200 gr. ARISTON, BOYTYPO ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200 gr. περίπου
2 φλ. ρύζι για πιλάφι, ποικιλία νυχάκι
5 φλ. ζεστό νερό
λίγο κύμινο σε σπόρους
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ μουλιάστε το ψωμί στο νερό και το κρασί να μουσκέψει καλά. Ρίξτε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα αυγά, το κύμινο, το σκόρδο αλάτι, πιπέρι και τις 6 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Βάλτε το μπωλ με τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάστε τον κιμά σε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα σε άφθονο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, γεμίζοντας το τηγάνι μέχρι τη μέση, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάλτε τα σε Pyrex μέχρι να ετοιμάσετε και τη σάλτσα ντομάτας.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κουταλιά της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στη φωτιά για 3 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέστε τη ντομάτα, το κύμινο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες για περίπου 10 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στα σουτζουκάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40–50 λεπτά.
Για το Ρύζι Αφράτο με ARISTON, BOYTYPO ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ARISTON, BOYTYPO ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ να λιώσει, ρίξτε τους σπόρους κύμινο και ρίξτε το κρεμμύδι. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Μετά προσθέστε το ρύζι ανακατεύετε για 2 λεπτά μέχρι να μυρίσει. Ρίξτε το ζεστό νερό, όσο αλάτι θέλετε και σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά και ψήστε για 15 λεπτά περίπου χωρίς να ανακατεύετε.