Vegeterian burgers της Chef Ρένιας Σίμωση

Υλικά

100 gr.τυρί VIOFAST σε κύβους 

1 φλ. φακές βρασμένες 

1 1/2φλ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας 

1 καρότο τριμμένο, 80 gr. περίπου 

1 φλ. μανιτάρια φρέσκα, 120 gr. περίπου 

50 gr. μαϊντανό 

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο 

5 κ.σ. βρώμη (κουάκερ)

3 κ.σ. Corn Flour

πάπρικα

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τηγάνισμα 

ψωμάκια για burger 

τυρί VIOFAST σε φέτες 

μαρούλι

ντομάτα σε φέτες 

μουστάρδα, μαγιονέζα νηστίσιμη 

προαιρετικά αβοκάντο

Εκτέλεση

Εκπομπή ΕΛΕΝΗ, Παρασκευή 15/4/2016

Στο μπλεντεράκι βάλτε τον μαϊντανό και τα μανιτάρια και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπωλ. Στο ίδιο σκεύος βάλτε και τις φακές με το καλαμπόκι. Θέλουμε το καλαμπόκι να μη διαλυθεί τελείως, να φαίνεται, όταν θα πλάθουμε τα burg­ers. Ρίξτε το στο μπωλ με το μαϊντανό και το μανιτάρι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, το τυρί VIOFAST σε κύβους, το καρότο, το τζίντζερ, το Corn Flour, τη βρώμη, την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

Ζεσταίνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο τηγάνι ή σε αντικολλητικό σκεύος και ψήνετε τα burg­ers 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Βάλτε τα σε στρογγυλό ψωμάκι, βάλτε μια φέτα Τυρί VIOFAST και φτιάξτε τα burg­ers με τα υλικά της αρεσκείας σας. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top