Κερκυραϊκό Σοφρίτο από τον Chef Γιώργο Τσούλη
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 4 εκ.
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πασπάλισμα του κρέατος
150 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το κρέας
250 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τηγάνισμα των πατάτων
7–8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
80 ml ξύδι
80 ml λευκό κρασί
400 ml ζεστό νερό
1 κύβο ζωμό βοδινού
αλάτι και πιπέρι
½ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1,5 κιλό πατάτες
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αλευρώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και δίνουμε χρώμα στο κρέας και από τις 2 πλευρές (καλό θα ήταν να βάζουμε το κρέας σε δόσεις στο τηγάνι). Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε για 1–2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το μοσχάρι, το κρασί και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το νερό και τον κύβο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15–20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα στο τηγάνι μας να έχει δέσει.
Μόλις μαγειρευτεί το κρέας, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό με τηγανιτές πατάτες.