Mαριναρισμένα Κρεατικά για την Τσικνοπέμπτη της Chef Ρένιας Σίμωση
Υλικά
Μαρινάδα για μοσχάρι:
(Υλικά για ένα κιλό μοσχαρίσιο κρέας)
1 φλ. κόκκινο κρασί
½ φλ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κρεμμύδια
δαφνόφυλλα
για το ψήσιμο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Μαρινάδα για χοιρινό:
(Υλικά για ένα κιλό χοιρινό κρέας)
½ φλ. χυμό πορτοκάλι
¼ φλ. σάλτσα σόγιας
¼ φλ. πελτές ντομάτας
¼ φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου
(η αναλογία είναι περίπου 3 μέρη χυμό πορτοκάλι και 1 μέρος καθένα από τα υπόλοιπα υλικά)
1 κ.σ. παπρικά καπνιστή
για το ψήσιμο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Μαρινάδα για κοτόπουλο:
(Υλικά για ένα κιλό κοτόπουλο φιλέτο)
40 gr. φρέσκο τζίντζερ
χυμός από 2 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο μόνο τα φυλλαράκια (μαδημένο)
1 κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. αλάτι
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
για το ψήσιμο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Εκτέλεση μαριναρισμένο μοσχάρι :
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και απλώστε τη μαρινάτα καλά σε όλο το μοσχάρι, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσετε. Ρίξτε στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να λιώσει και ψήστε το μοσχάρι.
Εκτέλεση μαριναρισμένο χοιρινό :
Βάλτε το ξύδι, το κρασί και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Απλώστε τη μαρινάτα καλά σε όλο το κρέας χοιρινό και τα δαφνόφυλλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσετε. Βάλτε στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να λιώσει και ψήστε το χοιρινό.
Εκτέλεση μαριναρισμένο κοτόπουλο :
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Απλώστε τη μαρινάτα καλά σε όλο το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσετε. Βάλτε στο τηγάνι ή στη γκριλιέρα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ να λιώσει και ψήστε το κοτόπουλο.