Ουγγαρέζικο Χοιρινό Ρολό με Πατάτες
Υλικά
χοιρινό σπάλα στο δίχτυ ρολό 1200–1500 gr.
80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
100 gr. bacon
1 κουταλάκι πάπρικα
3 τομάτες
800 gr. πατάτες
3 κουταλίες λεμόνι
1 κύβος λαχανικών
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κάνουμε τρυπούλες με το μαχαίρι και αφού κόψουμε το σκόρδο, το μπήγουμε μέσα.
Βάζουμε το μισό ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι νερό και το λεμόνι, όχι όμως πάνω στο κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 45 λεπτά. Μεταφέρουμε το κρέας με το ζωμό του σε ένα Pyrex.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού τα ψιλοκόψουμε, και το bacon. Tα αδειάζουμε στο Pyrex. Προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε κύβους, αφού τις αλατοπιπερώσουμε πρώτα. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανάμεσα στις πατάτες βάζουμε τις τομάτες κομμένες σε κομματάκια.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 210 και αφήνουμε 10 λεπτά για να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας, κόβουμε το δίχτυ και μετά κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τις πατάτες.