Καπνιστή Μπριζόλα με Αμύγδαλα και Σάλτσα Γιαουρτιού
Υλικά
1 καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
8 αμύγδαλα ασπρισμένα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Όταν ζεσταθεί βάζουμε τα αμύγδαλα, τα γυρίζουμε λίγο και βάζουμε την μπριζόλα. Ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο τη μπριζόλα και τα αμύγδαλα. Εν τω μεταξύ βάζουμε στο mixer το γιαούρτι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δυόσμο. Μόλις ανακατευτούν τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο να ζεσταθούν. Περιχύνουμε τη μπριζόλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με χοιρινή μπριζόλα, η οποία όταν γίνει, σκεπάζουμε το τηγάνι κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί με τον ατμό.