Φιλέτο ή Σνίτσελ με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτα και μοτσαρέλλα
Υλικά
Για 6 μερίδες, 6 μοσχαρίσια σνίτσελ ή φιλέτα
λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε το κρέας
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
½ φλυτζάνι άσπρο κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγη ρίγανη
λίγο βασιλικό ή μαϊντανό
λίγες φλάσκες μελιτζάνες
250 gr. μοτσαρέλλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα χαρτί λίγο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και αλευρώνουμε τα σνίτσελ.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ροδίζουμε ελαφρά τα σνίτσελ και τα αραδιάζουμε στο Pyrex. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι που ροδίσαμε, το κρασί και με μια σπάτουλα ξύνουμε το τηγάνι. Βράζουμε 2 λεπτά με το κρασί και ρίχνουμε το μείγμα, αφού το περάσουμε από το σουρωτήρι και περιχύνουμε τα σνίτσελ. Σωτάρουμε σε 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το κρεμμύδι, και το σκόρδο, προσθέτουμε την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ή βασιλικό και σιγοβράζουμε 10 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε τα σνίτσελ.
Κόβουμε σε φέτες χονδρουλές τις μελιτζάνες, με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι και από τις δυο μεριές και τις ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στο φούρνο να μαλακώσουν.
Σκεπάζουμε το φαγητό μας με τις μελιτζάνες. Βάζουμε επάνω τη μοτσαρέλλα τριμμένη ή σε φετάκια.
Ανακατεύουμε 2 κουταλιές φρυγανιά και 2 κουταλιές παρμεζάνα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.