Ψάρι Φέτα στο Χαρτί
Υλικά
ψάρια της αρεσκείας μας
1/2 φλιτζάνι λάδι
6 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
2 ωμά κολοκυθάκια τριμμένα
φετάκια λεμονιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Τα ψάρια τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε στη μαρινάδα για 1 ώρα στο ψυγείο γυρίζοντας τις φέτες που και που. Παίρνουμε χαρτί ψησίματος και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε ανά δύο. Προαιρετικά βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε τα ψάρια στο χαρτί. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι στη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε αυτό το μείγμα πάνω στα ψάρια πριν τα κλείσουμε στο χαρτί. Κλείνουμε το χαρτί και τα βάζουμε στο Pyrex με το κλείσιμο προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου για 30–40 λεπτά. Αν έχουμε γλώσσα, ψήνουμε για λιγότερη ώρα.
Ανοίγουμε τα χαρτάκια, βάζουμε το ψάρι πάνω από τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.
Σε περίπτωση που έχουμε σολωμό, αντί για μαϊντανό βάζουμε άνηθο.