Κροκέτες Μπακαλιάρου

Υλικά

600 gr. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
2 μέτριες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές άνηθο
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λίγη σόδα
ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπακαλιάρο σε μία κατσαρόλα με νερό μόνο να τον σκεπάζει. Ανάβουμε την φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, βγάζουμε τον μπακαλιάρο με τρυπητή κουτάλα και τον σουρώνουμε.

Στο ίδιο νερό βράζουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε κομμάτια, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπωλ. Τις λιώνουμε με το πιρούνι, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε, τις 3 κουταλιές άνηθο, 1 αυγό και 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι διαλυμένο σε λίγη σόδα. Κάνουμε ένα πηχτό χυλό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μία ζύμη λίγο πιο πηχτή από τον κεφτέ. Εάν είναι αραιό το μείγμα, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο. Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό σε αλεύρι και κάνουμε κροκέτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top