Μπακαλιάρος στο φούρνο
Υλικά
1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετάκια
700 gr. φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε 4 ίσα κομμάτια
3 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 ντομάτες ρόμα, κομμένες κατά μήκος, σε 8 κομμάτια η καθεμιά
αλάτι και μαυροπίπερο
4 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Κόψτε 4 τετράγωνα κομμάτια 38 εκ. αντικολλητικό λαδόχαρτο. Ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σ’ ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2–3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε μια κουταλιά μείγμα στο κέντρο κάθε λαδόχαρτου. Τοποθετήστε από πάνω ένα φιλέτο μπακαλιάρου, πασπαλίστε με μαϊντανό και βάλτε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Μοιράστε τις ντομάτες στα λαδόχαρτα. Αλατοπιπερώστε και ραντίστε τα φιλέτα με κρασί. Διπλώστε καλά τα λαδόχαρτα για να κλείσετε μέσα τα φιλέτα, τοποθετήστε τα σ’ ένα ταψί και ψήστε τα για 20–25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να μην είναι ωμό.