Κεφτεδάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα και πιλάφι, από τον Βασίλη Καλλίδη
Υλικά
Για 4 άτομα:
700 gr. κιμάς κοτόπουλου
1/2 φλ. φρυγανιά
1 αυγό
1 κολοκυθάκι τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
λίγο αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
6 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Για το πιλάφι:
2 φλ. κίτρινο ρύζι για πιλάφι
4 φλ. νερό
1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
Εκτέλεση
ΕΛΕΝΗ, 8–6‑2017
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε εάν θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL. Τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια σε δόσεις για περίπου 10–12 λεπτά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και την πιπεριά με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL και προσθέτουμε τις ντομάτες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά να δέσει. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για ακόμα 5–6 λεπτά.
Πλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε. Σωτάρουμε το ρύζι με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL για 4–5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς καθόλου ανακάτεμα για 13 λεπτά. Κατεβάζουμε το πιλάφι από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους και στο πλάι το πιλάφι.