Λαζάνια Φλωρεντίν με Κοτόπουλο
Υλικά
1 δόση μπεσαμέλ (βασικές συνταγές)
αλάτι κι άσπρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
6 λαζάνια
1 ½ κούπα βρασμένο στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 κούπα σπανάκι ψιλοκομμένο, ζεματισμένο και στραγγισμένο καλά
1/2 της κούπας τριμμένη μοτσαρέλα και 1/2 της κούπας τριμμένη γκοργκοντζόλα (προαιρετικά)
ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το βουτύρωμα
Εκτέλεση
Αλείψτε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ένα τετράγωνο Pyrex και ρίξτε μέσα ½ της κούπας από τη μπεσαμέλ. Τοποθετήστε επάνω από τη σάλτσα 2 λαζάνια και καλύψτε τα με το μισό κοτόπουλο και το μισό από το σπανάκι. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, βάζοντας την μισή από την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τελειώστε με μια στρώση λαζάνια. Περιχύστε τα με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και καλύψτε το Pyrex με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′ περίπου, ώσπου να μαλακώσουν τα λαζάνια και να δημιουργηθούν μικρές φούσκες στη σάλτσα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ρίξτε επάνω τα τυριά και συνεχίστε το ψήσιμο 15′ ακόμη. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 10′ πριν το σερβίρετε.