Κοτόπουλο με κίτρινες πιπεριές και φρούτο του πάθους
Υλικά
500 gr. φιλέτο κοτόπουλο χωρίς πέτσα
2 κίτρινες πιπεριές
1 μικρή πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές λάδι από σταφύλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
60 ml φρέσκο χυμό από φρούτο του πάθους
1 κουταλιά ξύδι από σαμπάνια
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες του ενός εκ. και αλατοπιπερώνουμε. Αφού κόψουμε το κοτσάνι από τις πιπεριές και βγάλουμε τους σπόρους, τις κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκ. Την πράσινη πιπεριά την κόβουμε σε πλατύτερες λωρίδες.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές, για 4 τέσσερα λεπτά συνολικά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα ρηχό σκεύος. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές όλες και το σκόρδο για περίπου 4 λεπτά. Βάζουμε και το κοτόπουλο με τυχόν ζωμό που έχει βγει στο πιάτο και προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο, για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύδι.
Για το σερβίρισμα συνοδεύουμε με ρύζι, Basmati ή άγριο, στον ατμό.