Ρατατούιγ με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Υλικά
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους 1 εκ.
1 βολβός μάραθου, κομμένος σε κύβους 1 εκ.
1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
6 ντομάτες ρόμα, ψιλοκομμένες
χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
μαυροπίπερο
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι, τα κρεμμύδια, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και το μάραθο. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατώνοντας συχνά.
Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπεριά, τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατώνοντας συχνά.