Spaghetti με Θαλασσινά
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι μύδια
6 μεγάλες γαρίδες
5–6 σκάλοπς από το Boston
2 κουταλιές ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ
1 φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
½ φλυτζάνι άσπρο κρασί
1 φλιτζάνι νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά αλεύρι ή Corn Flour διαλυμένο σε λίγο νερό
λίγο πιπέρι cayenne ή 2–3 σταγόνες Tabasco
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βράζουμε τα spaghetti και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα σωτάρουμε λίγο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε τις τομάτες. Βράζουμε 1–2 λεπτά, προσθέτουμε τα θαλασσινά. Έχουμε ήδη βράσει για 3–4 λεπτά τις γαρίδες.
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό, το ρίχνουμε και το ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μετά προσθέτουμε το πιπέρι cayenne ή το Tabasco και την κρέμα γάλακτος.
Βράζουμε τη σάλτσα για λίγο και κατεβάζουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Προαιρετικά ρίχνουμε στα μακαρόνια 1–2 κουταλιές μαϊντανό πριν ρίξουμε την σάλτσα.