Au Gratin με Πέννες, 3 Τυριά και Σπανάκι
Υλικά
1 πακέτο πέννες, 600 gr. φρέσκες ή 400 gr. κατεψυγμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
350 gr. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
80 gr. Roquefort
1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
1 1/2 φλιτζάνι Gouda
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες να κρατάνε λίγο. Στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Μετά προσθέτουμε 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Όταν απορροφήσει τα υγρά του, βάζουμε το roquefort και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά σε ένα μπωλ. Την υπόλοιπη κρέμα τη χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με τα αυγά προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο, το Gouda και την κεφαλογραβιέρα (κρατάμε 2 κουταλιές από τα κίτρινα τυριά στην άκρη). Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στο μείγμα των τυριών.
Αλείφουμε το pyrex με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, από πάνω στρώνουμε όλο το μείγμα με το σπανάκι και τελειώνουμε απλώνοντας τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε για 35–40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.